Loading... Loading...
Tutorial : Mempercepatkan Loading Blog
Monday, 13 February 2012 | 23:50 | 0 comments
lawak kan tajuk die ? :P okay , mende niey mmg kene letak dekat blog sbb bnyk blog yang loading terlalu lame , berat sangat . hehe.. mcm blog namiey ni guna blogskins so die loading mmg cepat un :) okay , now . let's go do this ! 

Classic Template
mcm biaselah kita kene Log In and then tekan button Dashboard dan pergi ke Template ...
cari code di bawah :

<head>
paste kan code yang namiey nak beri lepas niey di atas code tadi , paham ke tak ? :

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"><br /><script type="'text/javascript'" src="'https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver="></script><script type="text/javascript"><br />jQuery(document).ready(function($){<br />if (navigator.platform == "iPad") return;<br />jQuery("img").lazyload({<br />effect:"fadeIn",<br />placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"<br />});<br />});</script>
dah siap , preview dulu then dah jadi baru save !

Template Biase 
die punye cara lebih kurang je cuma yang niey kene bukak design add a gadget . okay ? done it !




FollowHome
NAJMI'S TUTO BLOG ⋆